RUT-avdraget behövs

Sedan Rut-avdraget infördes har det skapats 10 000-tals nya vita arbeten enligt Svenskt Näringsliv. Få reformer har givit motsvarande resultat. Barnvakter som undviker svartarbete lägger grunden för sin framtida pension, blir försäkrade under arbetstiden och får värdefull utbildning. Dessutom bidrar branschen med miljontals kronor till skattkassan och vår gemensamma välfärd. Rutreformen har bevisligen varit en mycket lyckosam och lönsam investering för såväl familjer, barnvakter som medborgare i allmänhet.  

I takt med att branschen professionaliserats har också kvaliteten och mervärdet av att ha en barnvakt ökat. Bakgrundskontrollerade barnvakter med HLR-Utbildning och relevant erfarenhet är idag standard. Vidare tillhandahåller de flesta företag även någon form av utbildning och certifiering som förbereder barnvakterna på alla tänkbara situationer som kan uppstå under barnpassningen.  

Samtidigt har inte kostnaden för att ha en barnvakt ökat. Med Rut blev trygg och säker barnpassningen inte en lyx för ett fåtal familjer med god ekonomi. Istället är det idag möjligt för familjer i allmänhet att få barnpassning av hög kvalitet samtidigt som barnvakten kan arbeta med bra lön och social trygghet. 

Barnvakt har blivit ett erkänt yrke. Vid en närmare eftertanke är det märkligt att inte reformen kom tidigare med tanke på det enorma och viktiga ansvaret en barnvakt har.  Lika märkligt är det att somliga vill slopa eller begränsa Rut. Det vore en stor samhällsförlust för oss alla. 

HITTA DIN NANNY IDAG!

BESÖK OSS

Erkenskroken 23

120 54 Årsta 

RING OSS

08- 91 21 17

MAILA OSS

Info@nannycare.se