Vem kan köpa en barnvaktstjänst?

I förra veckans inlägg tog vi upp ämnet ”Vem kan bli barnvakt”. Denna vecka fortsätter vi på temat från den som köper barnvaktstjänstens perspektiv. Svaret på vem som kan köpa en barnvaktstjänst är naturligtvis vem som helst med ansvar för ett barn. Vi vill dock utveckla resonemanget något.

Om det finns familjemedlemmar som vill och kan sköta barnpassningen, exempelvis de egna föräldrarna, brukar det vara ett vanligt sätt att lösa behovet av barnvakt. Den vanligaste orsaken till att inte välja en annan familjemedlem är att dessa är bosatta långt ifrån den egna bostaden. Det är framförallt vanligt förekommande i större städer men många inflyttade från andra mindre orter.

Det är ett stort steg för en förälder att anlita en främmande person som ska anförtros med ansvar över de egna barnen. Därför är rekryteringen av en barnvakt inget som bör hastas igenom. Hela familjen måste känna sig trygga med att lämna sina barn under en främmande persons omsorg. Man bör ta sig ordentligt med tid åt söka efter en passande person och därefter intervjua liksom lära känna denne ordentligt. Referenser som intygar personens tidigare erfarenheter och som kan rekommendera denne måste vara ett obligatoriskt steg i processen. Lika viktigt är det att göra en ordentlig bakgrundskontroll via polisens brottsregister.

Det kan upplevas som många steg att gå igenom men det är faktiskt inte allt. En barnvakt bör även ha relevant utbildning inom HLR och säkerhetsmedvetande samt ha kunskaper krig hur en professionell barnvakt ska agera i alla tänkbara situationer som uppstår före, under och efter ett barnvaktspass.

Vem som helst kan på egen hand ombesörja med allt som krävs för att hitta den rätta barnvakten.  I takt med att hushållsnära tjänster gjorts tillgängliga för en stor del av befolkningen genom Rut-Avdraget väljer dock många att anlita sin barnvakt via ett företag. Utöver mervärdet det ger att själv inte behöva gå igenom alla steg i rekryteringen blir även såväl tjänsten som barnvakten försäkrad vilket bara i sig räcker för många att gå via ett företag.

Vem som helst kan alltså köpa en barnvaktstjänst. Vi på NannyCare vill dock rekommendera alla som har eller funderar på att anlita en barnvakt att gå via ett företag, det är värt det. Vi på NannyCare är oerhört stolta och glada över att kunna erbjuda våra kunder en trygg och försäkrad tjänst med erfarna, utbildade och duktiga barnvakter som ger mer kvalitetstid och avlastning i vardagen.

Lämna ett svar