Vem kan bli barnvakt?

Vi på NannyCare får ofta intresseanmälningar från personer som vill arbeta som barnvakt. Många personer blir dessvärre inte antagna. Ofta beror det inte på att personen som söker är olämplig som barnvakt utan på att personen är bosatt i ett område där det finns en begränsad efterfrågan på barnvakter. Det är en stor fördel om den som söker bor i närheten av familjer som vill ha en barnvakt.

Andra orsaker till att inte bli antagen kan vara brist på erfarenhet. Vi vill gärna att en person som söker har relevanta erfarenheter. Det måste inte nödvändigtvis innebära att den som söker tidigare arbetat som just barnvakt. Andra erfarenheter som visar att en person kan ta ansvar och tillges förtroende är meriterande. Exempelvis att den som söker tränat yngre i en idrott, kanske varit konfirmationsledare eller haft en annan ledande roll med ansvar över andra. Mycket vikt lägger vi även på att sökande som barnvakt visar ett balanserat, förståndigt och moget beteende. Sökande behöver kunna reflektera ett förtroendeingivande intryck mot omgivningen.

Ibland kan det var andra saker som gör att den som söker inte får en tjänst som barnvakt. Ett exempel är att den som söker inte talar svenska och endast har begränsade engelskkunskaper.  Då förmågan att kommunicera obehindrat med föräldrar och barn i regel är ett grundläggande krav kan begränsade språkkunskaper innebära att det inte går att matcha en kompetent person som barnvakt med en familj.

Det går att hävda att den som vill bli barnvakt behöver vara en kapabel person som kan ta ansvar och som har ett genuint intresse för barn och deras välbefinnande.  Många föräldrar vill även att deras barnvakt ska vara en varm och glad person som samtidigt har integritet och kan sätta gränser för barnen. Utöver det finns det många typer av barnvakter med olika talanger. Vissa barnvakter är duktiga på att berätta och läsa sagor, andra är fantastiska på att lära ut medan somliga är mer händiga och duktiga på att skapa med exempelvis lego eller lera.

Är du en ansvarsfull och förståndig person som vill och ser dig själv i rollen som barnvakt? Fundera i så fall på vilka starka sidor du har och hur du skulle kunna nyttja dem i rollen som barnvakt. Ta sedan kontakt med oss på NannyCare och berätta om dig själv, dina intressen och varför du vill arbeta som barnvakt. Vi ser fram mot att få höra av från dig.

Lämna ett svar