Barnvakt. Det perfekta extrajobbet

Går du i tankarna att börja arbeta som barnvakt? Det är i så fall ingen dum idé. Barnvaktsyrket har många fördelar i jämförelse med andra jobb.

Till att börja med är efterfrågan på barnvaktstjänster som störst under eftermiddagarna, med start kring kl 15:00. Tider som ofta går att kombinera med studier på exempelvis gymnasium eller universitet. Många tycker att det är ett roligt arbete att få leka med barn, lära dem om saker och få se deras utveckling. Men utöver det roliga och självutvecklande delarna ska man tänka på att få yrken erbjuder samma nivå av ansvar och mening som barnvaktsyrket.

Vill man arbeta som barnvakt finn det också många fördelar med att arbeta för ett barnvaktsföretag. Hos barnvaktsföretaget får du en kontaktperson som matchar din profil med familjer där du har störst förutsättningar att bli en framgångsrik barnvakt. Kontaktpersonen kommer ta hänsyn till vart du bor så det enkelt går att ta sig till och från barnvaktspassen. Beroendes på din tidigare erfarenhet kan du få enklare uppdrag med exempelvis få och lite äldre barn eller mer utmanande med fler och något yngre barn. Framförallt kan du få ett uppdrag som bäst matchar dig, din erfarenhet, dina intressen och talanger.

När du arbetar för ett barnvaktsföretag får du också värdefull arbetslivserfarenhet och möjlighet att utbilda dig. Erfarenheter från att ha varit anställd med försäkring, vit lön och med en referens från en registrerad arbetsgivare kommer alltid väga tyngre än privata (svarta) alternativ den dagen du går vidare i karriären.

Lämna ett svar